Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Eπιτέλους χειμώνιασε!

Επιτέλους χειμώνιασε. Τι πραμμα ηταν κι αυτό φέτος. Μέσα Ιανουρίου και ούτε μια νιφάδα. Καπου πριν τα Χριστούγεννα χιονισε 2 μέρες και όλοι χαρήκαμε αλλά τελικά μας ξεγέλασε. Πηξαμε στη βροχή και σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (0-9 βαθμους θερμοκρασια). Οσοι Νορβηγοι αγαπουν τα χειμερινα σπορτ (οι περισσοτεροι δηλαδή) γκρινιάζανε (μαζι κι εγω που καποια στιγμη νομιζα πως βρισκόμουν στην Αγγλια κι οχι στη Νορβηγια). Οι υπολοιποι απλά χαιροντουσαν. Μεχρι και στο facebook κυκλοφορησε μια φωτογραφια που απεικονίζε το δραμα που ζουμε....



Αλλά.... γυρισε ο τροχός!
Το αποφάσησε ο καιρός και είπε να χειμωνιάσει!! Την πρωτη μέρα (τη Δευτερα που πέρασε) έπαθα ένα σοκ. Το θερμομετρο έπεσε στου -12 βαθμους Κελσιου (κατα τοπους -17). Ειπανε του γέρου να χ.... κι αυτος ξεκ@λ@θηκε που λένε. Με καλο ντυσημο παλευοταν η κατάσταση και απλά δεν τολμαγες να βγαλεις το γάντι γιατι αλλιως νομιζες πως θα χάσεις το χέρι.
Και φυσικά χιόνισε!!!! Όχι μόνο χιονισε.... Δεν έχει σταματήσει να χιονίζει.  Η χαρά μου απερίγραπτη. Καθομαι και το χαζεύω σαν μικρό παιδί. Το χαμόγελο μέχρι τα αφτιά. Όλοι οι άλλοι να γκρινιαζουν κι εγω να λέω ριξε κι άλλο. Ριξε μη σταματάς!!! Περπαταω στην αυλη κι επειδη δε θέλω να χαλάσω αυτο το ομορφο ασπρο παχουλό χαλί πατάω στις πατημασιές που έχουν κάνει οι άλλοι. Φυσικα το βράδυ οι πατημασιές εχουν εξαφανιστει, τις εχει καλύψει το νέο χιονι. Και το πρωι καλούμε να το ξαναχαλάσω.

Και ήρθε το Σαββατοκύριακο. Και η ερώτηση. Σκι ή σνόουμπορντ? Σνοουμπορντ ή σκι; Τι θα επικρατούσε; Φυσικά και τα 2!!! Το πρωι κέρωνα τα σκι της Μερέτε, αλλά τελικά δεν τους ακολούθησα. Τόσους μήνες περιμένανε τη στιγμή που θα χιονισει για να πανε για cross country κι εγω θα τους τα χάλαγα. Αρχάρια, μαθηματα, αργοπορία κλπ κλπ.... οταν τελείωσα το κέρωμα μπηκα στη web kamera του χιονοδρομικου και είδα οτι ειχε μεν συννεφια αλλα οχι ομίχλη. Οποτε σνοουμπορντ σήμερα και αυριο σκι με την Μερέτε. (Η οποια γύρισε κομμάτια μετα απο 30χλμ σκι και μου ειπε οτι αυριο η εκδρομη θα είναι μικρη.... ελπιζω γιατι το απογευμα εχω μαθημα Νορβηγικων).

Η απόλαυση της ημέρας. Να φοράω τις μπότες του σνοουμπορντ απο το σπιτι μου και να πηγαίνω στο μετρό. Τι φοβερό πραμμα.... εφαγα και μια ξεγυρισμένη γλιστρα καθώς κατέβαινα. Αυτες οι μποτες δεν τα πανε καλα στον πάγο. Βρεθηκα φαρδιά πλατιά στο πάτωμα κι εφαγα και το σανίδι στο στήθος. Αουτς!!! Αυτό πόνεσε.

Μετρό. Ετσι και δεν εχεις σκοπό να πας για σκι/σνοουμπορντ Σαββατοκυριακο (για τον αλφα ή βητα λόγο), μη διανοηθεις να πάρεις το  μετρο, θα πάθεις παράκρουση με το θέαμα. Τιγκα στο σκι και στο σνοουμπορντ!

Αργότερα μπήκαν κι άλλοι και γινοταν πανικός. Η σανιδούλα μου πρωτη μουρη πάντως.

Οι υπόλοιπες φωτογραφιες είναι απο το χιονοδρομικό. Μιλάνε απο μόνες τους! Αυριο θα γραψω εντυπ'ωσεις απο το σκι.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου