Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Πεζοπορία στο Tryvann.



Νέο σαββατοκύριακο, νέα βόλτα... Περίμενα το πότε θα ξυπνήσει η Μερέτε για να δω που θα πάμε. Σύμφωνα με τα προγνωστικά σήμερα κρύο με ήλιο και αύριο χιονόπτωση. Ας ελπίσουμε πως αύριο θα παίζω χιονοπόλεμο....
Η Μερέτε είχε στο μυαλό της μια μακρινή βόλτα. Είχε διαλέξει προορισμό αλλά στη πορεία το άλλαξε το σχέδιο...


Πήραμε το μετρο και 4 στάσεις πριν το Frognersenter κατεβήκαμε και μπήκαμε στο δάσος με σκοπό να φτάσουμε κορυφή. Στο εστιατόριο του Φρόγνερσέντερ ήπιαμε τη ζεστή σοκολάτα μας με το απαραίτητο γλυκό. Σήμερα ημουν μόνο εγώ και η Μερέτε στη βόλτα, ο Τζον ήταν στο Στάβανγκερ. Ετσι και ήταν μαζί μας γλυκό και σοκολάτα δεν θα είχαμε...  ξενέρωτος χαχαχα. Τωρα έλειπε οπότε το ρίξαμε έξω...


Εστιατόριο Frognersenter ύψος πάνω από τη θάλασσα 435μ





Εσωτερική διακόσμιση του εστιατορίου. Ο πολυέλαιος είναι από κέρατα ταράνδου.



Θέα από το τραπέζι μας.



Καλή η ζεστή σοκολάτα αλλά το γλυκό ήταν λίγο υπερβολή. Δεν το κατάφερα όλο... Δεν κάτσαμε πολύ γιατι είχαμε κι άλλη διαδρομή να κάνουμε. Ειπαμε μου υποσχέθηκε μακρινή βόλτα. Επρεπε να χωνέψουμε αυτά που φάγαμε και να κάψουμε τις περιττές θερμίδες. 

Ξανά στο δάσος λοιπόν. Ακολουθήσαμε το ski route. Εδω κάνουν σκι, οχι το αλπικό, το άλλο....το cross country ski. 


 Η πρώτη παγωμένη λίμνη που συναντήσαμε.


Και λίγο πιο κάτω η έκπληξη.... Μια από τις χιονοδρομικές πλαγιές του Tryvann. Δεν εχει χιόνι, αλλά έχει χαμηλές θερμοκρασίες και τα κανόνια δουλεύουν και βγάζουν τεχνητό χιόνι. Προετοιμάζουν τη βάση. Αύριο περιμένουμε χιονόπτωση. Το χιονοδρομικο θα το ανοίξουν την Τρίτη λένε.


Ο χάρτης του χιονοδρομικού. Εμείς ήμασταν στην αριστερή πλαγιά (Νο2 στο χάρτη)

Να η πλαγιά απο κάτω και τα κανόνια δουλεύανε. Την ανεβήκαμε φυσικα με τα ποδια μιας και τα λιφτ δε δουλεύανε.

Η βάση του λιφτ.

Χμμ.. νομίζω πως τα λιφτ του Παρνασσού είναι καλύτερα χαχαχα





Η θέα από την κορυφή πάντα μαγεύει


Είδαμε και λίγο ήλιο. Είναι σε χαμηλό επίπεδο αυτή την εποχή. Λίγο πάνω απο τα δέντρα. Η Μερέτε μισεί θανάσιμα τα δέντρα. Ένα που βρήκε στο διάβα της το ξερίζωσε, το άλλο το έσωσα. Δολοφόνο τη φωνάζω.



Κι εδω χαζεύουμε τη παραγωγή του τεχνητού χιονιού. Επιτέλους πατήσαμε και λίγο χιόνι, έστω και τεχνιτό.







Έξω μπορεί να είχε ήλιο αλλα έκανε κρύοοοοοο. Βασικά δεν είχα κατάλληλη ενδυμασία για αυτόν τον καιρό. Το παντελόνι που μου έχει δώσει είναι για φθινόπωρο και όχι για χειμώνα. Παρόλο που φόραγα ισοθερμικό από μέσα, δεν ήταν αρκετό. μεταξύ μας, πάγωσε ο πισινός μου. Μπορώ να πω ότι πάγωσε τόσο πολυ που πόναγε. Υπάρχουν λέει ειδικά σορτσάκια μάλλινα για να μην παγώνει. Πρέπει να τα προμηθευτώ οπωσδήποτε. Το θερμόμετρο έλεγε -5 αλλά επειδή φύσαγε  είχε αίσθηση -9. Με το που έβγαζα το γάντι για να βγάλω φωτογραφία στο δευτερόλεπτο πάγωνε το χέρι μου. Άγρια πράματα και ακόμα είναι η αρχή. 

Στην επόμενη λίμνη που συναντήσαμε τα πιτσιρίκια κάνανε πατιναζ. Το διασκεδάζανε. Χμ... ισως λεω ίσως να πάρω κανα ζευγάρι πέδιλα να κάνω κι εγώ.... τσαμπα είναι το πατιναζ στη λίμνη :)



Κατηφορήσαεμε προς τον βατήρα του Χόλμενκολεν. Δεν το εβγαλα φωτογραφία. Έχω βαρεθεί να τον φωτογραφίζω... Εβγαλα όμως τη θέα. Επιτέλους δεν είχα τον ήλιο κόντρα. 


Θα μπορούσαμε να πάρουμε το μετρό για να γυρίσουμε σπίτι αλλά σαν μαζόχες που είμαστε.... Βαριόμασταν να περιμένουμε στη στάση, και το κόψαμε ποδαράτο. Μακρινή βόλτα δεν είπαμε;;; Πρεπει να περπατήσαμε πάνω από 20 χλμ σήμερα. Καλά ήταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου